Stralend de Winter Door: De ultieme checklist voor een gezonde huid

De winter brengt gezellige feestdagen, warme chocolademelk en knusse avonden bij de open haard met zich mee. Maar het brengt ook koude, droge lucht en gure winden met zich mee, wat een uitdaging kan zijn voor onze huid. Gelukkig hebben we hier bij Moremi een complete checklist samengesteld om je te helpen je huid gezond, gehydrateerd en stralend te houden, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar. Dus, laten we je huid deze winter de liefde en zorg geven die ze verdient!

 

1. Reiniger

De basis van elke goede huidverzorgingsroutine begint met een geschikte reiniger. Pas je reiniger aan op basis van je huidtype en behoeften. Voor de wintermaanden raden we een milde reiniger op olie- of crèmebasis aan om je huid te beschermen tegen de koude.

Producttip: Lipid Balance Cleansing Oil (reiniger op oliebasis om de huidbarrière te versterken) of de Cream Cleanse (reiniger met crème structuur om de droogte op te vangen).

2. Vocht:

Hydratatie is cruciaal om een droge huid te voorkomen. Gebruik een serum met een mix van hydraterende ingrediënten die zorgen voor een directe vocht boost van de diepste lagen tot aan het huidoppervlak. Zo is ons Hydr8 B5 serum verrijkt met vitamine B5 om de waterretentie en regeneratie van de huid te verbeteren.

Volg dit op met een vochtinbrengende crème zoals de Daily Radiance Vitamin C - een voedende, vochtinbrengende crème met vitamine C en een krachtige breedspectrum SPF 30. Verrijkt met hyaluronzuur en glycerine, trekt de formule vocht in de huid en houdt deze stevig vast.

Producttip: Hydr8 B5 (serum) en Daily Radiance Vitamine C (dagcrème).

3. Vetten:

Kies voor een rijkere crème zoals de Ultimate Recovery Intense om je huid tijdens de wintermaanden van de benodigde vitamines en antioxidanten te voorzien. Een goed gehydrateerde huid is immers een gezonde huid!

Producttip: Ultimate Recovery Intense. Deze ultrarijke crème is speciaal ontworpen voor de aangetaste huid en zorgt de hele dag/nacht voor hydratatie en comfort. Perfect voor mensen met een zeer droge huid en voor gebruik na esthetische procedures. De must-have bij een gevoelige, droge, trekkerige, rode of door kou of wind aangetaste huid.

4. Vitamines:

Ook vitamines zijn essentieel om je huid door de winterperiode heen te helpen. Voeg vitamine B toe aan je ochtend- en/of avondroutine om een aangetaste huidbarrière (bv van de koude en droogte) te ondersteunen en weer op peil te krijgen.

Net zoals vitaminen C & E een goede keuze zijn; vitamine E wordt ook wel de EHBO-vitamine genoemd vanwege de sterk kalmerende en herstellende werking. Beide vitamines zorgen ook voor een betere hydratatie en hun antioxidantkracht helpt beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Als avondvitamine schakelen we vitamine A in om het nachtelijke herstelproces van onze huid te bevorderen.

Producttip: Clarity Peptides met 10% Niacinamide (vitamine B3). Ondersteunt de huidbarrièrefunctie, wat helpt bij het bevorderen van een gevoede, stralende huidteint die het toonbeeld is van zichtbare huidgezondheid.
C Tetra (Luxe) met Vitaminen C en E die een dagelijkse bescherming bieden tegen schadelijke vrije radicalen die vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken.
Crystal Retinal als vitamine A.

5. SPF:

Verlies het belang van zonbescherming niet uit het oog, zelfs niet in de winter. UVB-stralen (zonnestralen) zijn krachtiger dan UVA-stralen, maar hebben een korte golf, waardoor ze minder diep in de huid doordringen dan UVA-stralen.

UVA-stralen daarentegen dringen veel dieper door in de huid. Deze zijn er zowel in de zomer, herfst, winter, lente, het hele jaar door aanwezig! Deze UV-stralen zorgen voor onze huidveroudering (UVA = Ultra Violet Aging).

Dus JA, je moet ook SPF smeren in de winter! Bescherm jouw huid tegen deze schade en voorkom vroegtijdige huidveroudering.

Producttip: Kies voor een dagcrème waar reeds een zonnefilter in verwerkt zit, zo hoef je hier niet zelf meer aan te denken. Bijvoorbeeld onze Advanced Day Ultimate/Total protect.
Heb jij niet graag het blinkende effect van SPF? Kies dan voor de Brush on Block, een SPF30 in een poederstick. Zo ben je beschermd met een matte finish!

6. Roodheden:

Rode, gloeiende wangen, wie heeft het niet in de winter?
Koude temperaturen met een gure wind kunnen de huid veel gevoeliger, geïrriteerder en roder maken. Kalmerende ingrediënten zullen de roodheden verzachten en de huid tot rust brengen.

Producttip: Onze Calmwise cleanser en Calmwise serum zijn speciaal geformuleerde producten voor de gevoelige, rode huid. Ze helpen roodheden te verminderen, de huid te kalmeren en verbetert de stevigheid & hydratatie van de huid.

7. Exfoliëren:

In de winter, wanneer je huid droog en schilferig aanvoelt, kan de verleiding groot zijn om een scrub te gebruiken om van die dode huidcellen af te komen. Maar wees voorzichtig, veel scrubs zijn te ruw en kunnen je huid beschadigen, waardoor deze nog droger wordt door het verlies van vocht. Een betere aanpak is om dode huidcellen te verwijderen met behulp van een AHA of BHA-leave-on-exfoliant. Dit zal helpen om je huid te exfoliëren zonder het risico van uitdroging en beschadiging dat vaak gepaard gaat met traditionele scrubs. Op deze manier blijft je huid zacht en gehydrateerd, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar.

Producttip: Press&Glow. Een dagelijkse toner die het huidoppervlak tegelijkertijd hydrateert en exfolieert, waardoor je elke dag kunt genieten van een stralende en merkbare gloed.
Gebruik de Press&Clear bij een onzuivere huid.

8. Ogen en lippen:

Hecht extra aandacht aan de delicate huid rond je ogen met de juiste verzorging, net zoals je droge, gesprongen lippen wenst te voorkomen.

Producttip: De Mutiny balsem van Medik8 vult verloren lipiden aan in de lippen om de natuurlijke genezing te ondersteunen. De lippen blijven mooi gehydrateerd, zacht en soepel en ze worden gevoed met onmiddellijke en langdurige hydratatie.

9. Nachtmasker:

’s Nachts is onze huid tot 3 keer actiever dan overdag. Geef je huid daarom 's nachts een extra boost zodat je 's ochtends stralend en gehydrateerd ontwaakt.

Producttip: Gebruik hiervoor ons H.E.O. nachtmasker.
Dit twee-staps-masker breng je aan over jouw dagelijkse avondroutine en mag je simpelweg met gaan slapen. Geen 20-minuten timer, niet meer afspoelen, niet plakken, gewoon lekker slapen en het masker doet het werk voor jou!

10. Luchtvochtigheid:

Binnen en buiten kan de luchtvochtigheid dalen tijdens de winter, wat je huid kan uitdrogen. Overweeg het gebruik van een luchtbevochtiger aan je radiator om de luchtvochtigheid op peil te houden en je huid te helpen gezond te blijven.

Dus, vergeet niet om je huid de aandacht te geven die ze verdient en volg deze checklist om stralend de winter door te komen. Blijf warm en geniet van het seizoen met een gezonde, stralende huid!

Vorige
Vorige

Opfrissen voor de lente: Ontdek de essentiële huidverzorgingsproducten